Zo werkt het

Crowdfunding
Crowdfunding is een manier om een project te financieren en tegelijkertijd draagvlak, betrokkenheid en promotie bij een groot publiek te creëren. Steundeclub.nl is een crowdfundingplatform specifiek voor sportverenigingen en biedt clubs een nieuwe manier om inkomsten te genereren. Al deze informatie in een apart bestand? Download hier onze Steundeclub.nl brochure.

Webpagina voor je sportvereniging
Op Steundeclub.nl maak je een eigen, gepersonaliseerde crowdfunding webpagina aan. Op de webpagina kun je meerdere projecten plaatsen waarvoor je geld wilt inzamelen. Daarbij valt te denken aan bijvoorbeeld nieuwe kleedkamers, een digitaal scorebord of trainingsmateriaal.

Ledenacties
Leden kunnen zich op verschillende manieren inzetten voor een project. Door zelf rechtstreeks een donatie te doen of door een actie te starten. Dat wil zeggen dat leden iets organiseren, alleen of met een team, waarmee geld wordt opgehaald voor het project. Bijvoorbeeld de jaarlijkse oliebollenverkoop of een benefietwedstrijd.

Doneren is eenvoudig
Mensen die de club een warm hart toedragen of specifiek een bepaald project, doneren eenvoudig via iDeal, PayPal of credit card. Dit heeft als bijkomend voordeel dat clubleden niet meer met contant geld over straat hoeven. Daarnaast zijn de projecten gemakkelijk te delen via social media waardoor een project, zonder veel moeite te doen, veel mensen bereikt.

Dát fiksen we samen!
Wanneer je besluit om je aan te melden kun je natuurlijk rekenen op onze hulp. Zo bieden wij een handige online toolbox. Hierin vind je materiaal om goed voorbereid van start te gaan. Tevens bevat de toolbox tips om jullie clubpagina op Steundeclub.nl onder de aandacht te brengen en de projecten tot een succes te maken.

Wat levert steundeclub.nl mijn vereniging op?
- Betrokkenheid van leden, vrienden, familie en supporters bij (de financiële situatie van) je vereniging
- Inkomsten om ambities en projecten van de vereniging te financieren (donaties worden maandelijks uitbetaald)
- Naamsbekendheid in de omgeving én wellicht zelfs nieuwe leden

Wat kost steundeclub.nl mijn vereniging?
- Jaarlijks €99,- (incl. BTW) voor het gebruik, de ontwikkeling en het onderhoud van het platform
- 7,5% van de donatie inkomsten (excl. BTW)

Hoe overtuig ik mijn bestuur of commissie?
Ben je enthousiast over Steundeclub.nl en vind je dat jouw club ook aan de slag moet met crowdfunding? Maak dan gebruik van onze presentatie waarin precies wordt uitgelegd wat Steundeclub.nl is en wat jouw vereniging ermee kan. Wedden dat je het bestuur en je clubgenoten binnen een mum van tijd hebt overtuigd?! 

Steundeclub.nl presentatie

 

Screen shot 2014 10 28 at 16.43.45